Materiale

evenimente-cu-volum
evenimente-cu-volum
sarbatori-voluminoase
Polistiren EXPANDAT ( EPS )Polistiren EXPANDAT ( EPS ) Polistiren EXTRUDAT (XPS )Polistiren EXTRUDAT (XPS ) Vopsea PALETAR culori RALVopsea PALETAR culori RAL RECICLARE polistiren expandatRECICLARE polistiren expandat EPS
 • porozitate deschisa
 • grosime placi : 20, 30 ,50, 100 mm
 • dimensiuni placi : 1000mm x 500 mm
 • culoare alb
 • densitate 12,15,20,30kg/m3
 • pentru volumetrie 3D se taie din blocuri
STRUCTURA-POLISTIREN-EXPANDAT
 • porozitate inchisa
 • grosime placi : 20, 30 ,50, 100 mm
 • dimensiuni placi : 1250mm x 600 mm
 • culoare roz ( austrotherm) sau blue ( fibro)
 • rezistenta la compresiune Rc=300K PA( 30t/m2 )
 • pentru volumetrie 3D se taie din blocuri
Literele volumetrice pot fi folosite atat in interior cat si in exterior sunt vopsite numai cu vopseluri ecologice pe baza de apa. Acestea pot fi utilizate cu usurinta in spatii inchise – birouri, case, spatii comerciale, etc. Paletarul RAL contine peste 1000 nuante de culori. Se pot folosi si culori metalizate, florescente, fotoluminiscente, mate , lucioase si chiar vopsea pe baza de apa cu sclipici VOPO impreuna cu fabrica de polistiren expandat NOVOTHERM,  recicleaza toate rebuturile de polistiren EPS, rezultate din procesele de decupare . Acestea sunt reintroduse in procesul de productie. Polistirenul expandat este 100% reciclabil si ecologic. EPS este prescurtarea denumirii polistirenului expandat (Expanded PolyStyrene), cunoscut ca fiind materialul alb cu bobite. Este un material ecologic ce conţine aer, având între trei şi şase miliarde de celule închise la fiecare metru cub, ceea ce conferă acestui material caracteristicile ecologice pentru a fi utilizat şi în şcoli sau spitale. Protejează mediul înconjurător, emisiile de noxe CO2, NOX şi dioxid de sulf fiind astfel reduse. Materialul conţine cca. 98% aer şi este tolerat de pieleicon-reciclare

In ultimii ani s-au marit numarul persoanelor care se mai gandesc la mediul inconjurator.
Industria polistirenului expandat doreste demonstrarea faptului ca alegerea polistirenului ca si material pentru diverse produse indeplineste regulile tehnice si medioambientale extrem de stricte.
In multe privinte, cea mai mare parte a lumii (mai bine de50%) folosesc Eps pentru aplicatii de durata si pentru asimilare termica. De fiecare data se recicleaza o cantitate mai mare de ambalaje din EPS ceea ce implica o cantitate de reziduri din acest material mult mai redusa.
De astfel familiara sa culoare alba face ca acest produs sa fie foarte vizibil si foarte usor de recunoscut. EPS reprezinta 0,1 din totalul rezidurilor solide urbane.
1.2 Reciclarea mecanica:
Reutilizarea lui in diferite aplicatii:
Fabricarea unor noi piese din polistirenul expandat:
Imbunatatirea solurilor: rezidurile de polistiren odata aruncate se pregatesc sa fie amestecate cu pamantul, si sub aceasta forma se va imbunatati drenajul. De altfel poate fi destinat aerisirii rezidurilor organice, constituind un mare ajutor pentru elaborarea compozitiei.
Incorporarea altor materiale de constructie ( betoane , mortare , sape)

Producerea PS: ambalajele din EPS uzat se transforma foarte usor, obtinandu-se un nou material: Polistirenul Compact- PS in forma de fulgi. Fulgii obtinuti pot fi utilizati pentru fabricarea pieselor simple cum ar fi: carcase, materiale pentru birouri, etc.
1.3 Recuperarea energetica:
Polistirenul expandat are o mare putere de incalzire, mai mare ca si a carbonului, si poate fi topit de o forma absolut sigura in instalatii de recuperare energetica fara sa produca emisii toxice si fum care ar putea dauna mediului inconjurator.
Este foarte important de mentionat ca EPS nu are nici un fel de gaz din familia CFCs.
1.4 Aruncarea:
In cazul in care nu exista alte metode de recuperere alternativa, rezidurile de EPS pot fi destinate aruncarii cu o siguranta absoluta pentru ca materialul este absolut biologic, nu este toxic si este stabil.
Nu se degradeaza, EPS nu contribuie la formarea gazului metan si nu presupune nici un risc pentru caracterul sau inert si stabil pentru apele subterane.
1.5 Acordul International de reciclare:
ANAPE formeaza o parte din acordul international de reciclare , care au inscris organizatii si asociatii de politiren in mai mult de 30 de tari din lume.
Promovarea folosirii polistirenului reciclat este cea mai ampla gama de aplicatii posibile.
Munca pentru dezvoltarea modelelor internationale de gestionare a rezidurilor de polistiren expandat.
Stabilirea o comunicare si un interschimb de informatii despre EPS si corecta gestionare a rezidurilor in colaborare cu fabricile de ambalaje, producatoare de materie prima, organisme de Administrare si Asociatii de consumatori.
2. ANALIZA CICLULUI DE VIATA:
Numeroase analize a ciclului de viata arata ca ambalajele din polistiren expandat prezinta un impact medioambiental foarte inferior celorlalte materiale care intra in aceeasi competitie.
2.1  PRINCIPALELE CONCLUZII DESPRE IMPACTULUI EPS ASUPRA MEDIULUI:
Fabricarea si utilizarea polistirenului nu genereaza nici un risc pantru sanatate si pentru mediul inconjurator.
Polistirenul nu dauneaza stratul de ozon decat daca se utilizeaza CFCs si nici HCFS in timpul procesului de fabricare.
Procesul de transformare consuma foarte putina energie si doar uneori genereaza reziduri.
Ambalajele din polistiren sunt foarte lejere si contribuie la diminuarea costurilor de transport.
Ambalajele din polistiren pot intra in contact direct cu alimentele datorita faptului ca indeplinesc toate dispozitiile sanitare internationale.
Polistirenul nu ajuta la dezvoltarea rezidurilor solide.
Polistirenul este 100% reciclabil.

.

?
Telefon
e-mail